04162024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Henrik Paulsen blir socialdemokrat

Henrik Paulsen, stark politisk profil i Värmdö kommun, söker i dag medlemskap i Socialdemokraterna, meddelar socialdemokraterna i Värmdö i ett pressmeddelande.

– Socialdemokraterna har den bästa politiken för att få till en bättre skola. Dessutom har de ett engagemang som jag inte funnit i något annat parti. Det måste vara kul att arbeta politiskt, säger Henrik Paulsen i en kommentar.

 Henrik Paulsen är 64 år och har suttit i kommunfullmäktige sedan 2010. Han lämnade Centerpartiet våren 2013. Efter en period utan partitillhörighet  söker han nu  sig till Socialdemokraterna i Värmdö.

– Det här visar att vi erbjuder en bred politisk plattform och vi är väldigt glada att välkomna Henrik Paulsen, säger Johnny Tedenfors, ordförande i Socialdemokraterna Värmdö.

– Jag är stolt över att få in Henrik Paulsen  inför valet 2014, säger Annika Andersson Ribbing, oppositionsråd (S). Annika Andersson Ribbing beskriver Paulsen som humanistiskt sinnad och prestigelös. Hon menar att skolan är ett av de viktigaste skälen för Henrik Paulsen att gå med i Socialdemokraterna.

– Det är den absolut viktigaste utmaningen i vår kommun i dag, säger Henrik Paulsen. Henrik Paulsen, som är välkänt  ”borgerligt sinnad”, ser det inte som något konstigt att ta klivet in i socialdemokratin.

– Den traditionella blockpolitiken är död, särskilt i kommunsammanhang, säger Henrik Paulsen. Jag delar dessutom helhjärtat Socialdemokraternas ledstjärna att alla människor ska få likvärdiga förutsättningar att förverkliga sig själva. Bara så blir alla i samhället vinnare. Det är för mig den bästa ”borgerliga” politiken. Han tilltalas även av Socialdemokraternas fokus på att förbättra för  att hjälpa de utsatta i samhället.

Det som till slut fick bägaren att rinna över och få Henrik Paulsen att ta klivet, var hanteringen av Värmdövallen.

– Den moderatledda koalitionen att man inte har haft en aning om kostnadsfördyringarna medan påträffade dokument tydligt visar på motsatsen. Inte ens då vill man besvara oppositionens frågor. Det är att visa en anmärkningsvärd nonchalans mot medborgarna, säger Henrik Paulsen.

Många borgerliga väljare har tröttnat på Värmdömoderaternas alla tillkortakommanden,  säger Paulsen och menar att de vill ha ett regeringsdugligt alternativ. Här vet jag av egen erfarenhet att Socialdemokraternas företrädare lyssnar på medborgarnas önskemål och synpunkter. De är dessutom kompetenta, menar Paulsen

Henrik Paulsen kan inte formellt tillträda på något socialdemokratiskt mandat i Kommunfullmäktige under denna mandatperiod. Däremot kommer  han att ingå i socialdemokraternas fullmäktigegrupp. Mårtenssons Meningar har sökt kommunstyrelsens ordförande Monica Pettersson för en kommentar, men hon har inte gått att nå. Enligt uppgift befinner hon sig i Almedalen.

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar