06212024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Socialdemokraterna: "Kraftfull och viktig förnyelse"

Det har kommit ett nytt spännande meddelande från socialdemokraternas partihögkvarter, länk.


Meddelandet inleds med följande ord: Socialdemokratiska riksdagsgruppen tillsatte under fredagen gruppledare för riksdagens utskott.

– Detta är en kraftfull och viktig förnyelse. En tredjedel av gruppledningen byts ut. Det är en stor förnyelse för att vara socialdemokraternas gruppledning, säger Mona Sahlin.”

Bloggen säger att mycket är sig likt. Thomas Östros är ansvarig i ekonomiska frågor, Urban Ahlin i utrikesfrågor, Ylva Johansson ansvarig för arbetsmarknadsfrågor. Sanningen är att detta är i grunden samma gäng som vanligt.

Man ändrar organisationen så att den blir mera effektiv.


Borde inte många av dessa så kallat ”kraftfulla” åtgärderna varit gjorda tidigare? Det framstår mer som man krampaktigt hållit fast vid en bild av partiet som inte inte längre finns. Först när den krackelerat definitivt är man beredd att agera.

Thomas Östros budskap gick inte hem. Han sitter kvar. Borde inte han varit en av de första att bytaa ut?

En extra kongress ska hållas om sannolikt mer än ett halvår. Har inte socialdemokratin förstått att det krävs snabba åtgärder? Man måste jobba med att förena folkrörelsetänket med den moderna människans otålighet. Annars är man ett knappt 20%+ parti.

Vad som finns kvar av det rödgröna samarbetet inom något år är mycket oklart.

”Kraftfulla” åtgärder, sa Bull.

Andra medier: DN

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar