05302024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Företagarna: Framgång blev fall för vdn

Det ska fan till att vara teaterdirektör sägs det i ett känt teaterstycke. På samma sätt kan man säga om organisationen företagarna. Anna-Stina Nordmark Nilsson har fått silkessnöret, länk, länk, länk, länk. Skälet till varför hon får gå är paradoxalt nog att hon varit för framgångsrik.

Hon har satt företagar- och småföretagarfrågorna på kartan i den Svenska debatten. Trots detta är styrelsen inte nöjd. Analysen är att Nordmark Nilsson inte lyckats öka medlemsantalet. Därför har hon misslyckats. Hon har prioriterat fel enligt styrelsen.

Detta är styrelsens analys. Problemet är bara att den utgår från en bristande omvärldsanalys. Att hålla medlemsantalet på de 70.000 som hon lyckats med är en stor framgång.
På opinionsbildningsområdet minskar medlemstalen i de politiska partierna i riksdagen. De fackliga organisationerna har en stark medlemsflykt. Näringslivsorganisationer som IVA och SNS märker av en ökande omsättning av medlemmar. I detta landskap är Nordmark Nilssons ledarskap en av vinnarkoncepten. Trots detta får hon gå. Det försvagar intresseorganisationen företagarna. Om man syns offentligt finns man och då kommer man att lyckas bättre än om man sysslar med navelskåderi.
Det har inte varit lätt att vara förtroendevald på toppnivå eller vd på företagarna. Salvatore Grimaldi och Gunvor Engström är två som har bittra erfarenheter av detta.
Bloggen är övertygad om att Anna-Stina blir rekryterad till nytt toppjobb, om hon vill.
Vilken kvalitet på den nya vdn som företagarna får är mera oklart.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar