07222024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Ny opinionsundersökning

SKOPs senaste väljarbarometer pekar bara på att läget är stabilt, länk.

Moderaterna ligger i en korridor mellan 30 och 35%. Kristdemokraterna och Centern pendlar kring 4% spärren. 1,5-2,5% över det ligger folkpartiet.

Socialdemokraterna ligger och pendlar kring 30% strecket. Vänstern ligger kring 4%. Miljöpartiet ligger i en korridor mellan 7 och 10%.
Sverigedemokraterna ligger mellan 5-8%.
Den enda spännande förändringen rent politiskt är att miljöpartiet genomför en omprofilering åt mitten. Om ett av de borgerliga partierna faller ur kommer man sannolikt att regera borgerligt.
Socialdemokraterna, länk trodde att det räckte med att byta ut Mona. Det gjorde man. Det räcker inte med en Håkan. Nu krävs det en annan politik. Den har ingen sett röken av ännu. Så det finns inget skäl för väljarna att göra något annat än att rösta på alliansen.
En klok vänsterman eller kvinna hade riktat in sig på valet 2018. Först då finns det ett öppet möjlighetsfönster. Reinfeldt och Borg lär fortsätta regera landet både kompetent och klokt över valet 2014. Därefter kommer förändringarna i moderaterna. Att som Borg och Reinfeltd hålla fast vid arbetslinjen är briljant, länk. Att som herr Juholt raljera över jobb är ingen framgångsmedicin, länk. Om Anders Borg mera konsekvent börjar markera borgerliga kärnvärden som utbildning och bildning kan sannolikt detta att ytterligare stärka moderaterna, länk.
Orosmolnen finns bland de små partierna. Om kristdemokraterna och centern ska överleva krävs nya ledare.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar