04182024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Ett tal som inte hölls på centerstämman

Centern håller som bekant stämma. Mårtenssons meningar har hjälpt partiledaren Annie Lööf att skriva talet som få kommer att glömma. Talet som inte kommer att hållas.

Kära Passionerade Centerpartister!

Det var en gång ett parti som såg helt annorlunda ut. Det var en gång ett parti där politikerna glödde för olika saker, länk. Ledaren hade glöd för liberala frågor. Medlemmarna på stämman var kanske inte helt med, länk. Många glödde för helt andra saker. Det blev inte Memphis som i Östmark, nej i stället blev det mer av New Orleans, jazz med många soloimprovisationer. Inte sällan vackert i stunden, men ofta svårt att locka många till att lyssna till.

Centervänner, I opinionsundersökningar sägs att vi är otydliga. Det är helt fel. Var och en av oss är som individer tydliga med det vi vill. Däremot tycker vi sinsemellan ganska ofta olika. Många går till storms detta och pekar finger.

Centervänner, Centern säger tvärt om. Det är vår styrka!

I glesbygd är vi glesbygdspartiet, i miljökretsar är vi miljöpartiet, i liberala kretsar är vi liberaler, bland Marxister är vi Åsanissemarxister. Dessutom är vi både för och emot fri invandring, länk, länk. Vi har en åsikt för varje riktning och minst en företrädare för var och en av dessa riktningar. Inte undra på att de flesta blir avundsjuka. Man blir gröna av avund. Detta Centervänner är ett grönt samhälle.

En annan fråga är om detta är hållbart? Om det är uthålligt?

I vart fall är det inte risksocialistiskt, inte heller riskkapitalistisktiskt. Det är helt enkelt en överlevnadsrisk, för Oss, länk.

Därför kommer Centerpartiet i valet att ställa upp som ett valförbund, men olika listor för olika åsikter. Det innebär bland annat att vi kan vara både Stureplanscentern och Glesbygdscentern samtidigt. Dessutom tror jag personligen att det krävs mer av Stureplan. Det kräv en Stureplan i varje kommun. På det sättet kan Stureplanscentern får den spridning som man så väl behöver. Vi gör storstad av landsbygden. Så får vi hela Sverige att leva som centerpartister

Centervänner, Vi kommer att försöka göra mer ända ut. Som Maud hade sagt det: Ända in i kaklet. Vi kommer att föreslå förbud mot syltning och saftning om inte regeringen föreslår att det blir tillåtet med gårdsförsäljning av alkoholhaltiga drycker.

Antingen eller måste vi ha mer av i politiken, Centerpartister. Människor måste se att politik inte är halvhjärtad. Den är antingen eller.

Centervänner risken att vi står huvudet i kaklet är stor. Att vi inte längre kommer att finnas kvar i Sveriges riksdag. Jag tror att man kommer att minnas oss i alla fall. I så fall var detta stämman då vi på allvar började gräva graven. Inte för att vi tänkte fel alltid, men vi hade inte media med oss.

Bland de få som lyssnat kommer många att säga att detta var mitt bästa tal, länk. Det är bara ett problem. Centervänner, Inte många lyssnade.

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar