06202024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Aftonbladet: (S) ska döda (C)

Ibland kan undra hur man tänkt.

Socialdemokraterna ska nu utplåna centern, vinna valet och bilda regering, länk, länk. Centerpartiet ska dö. Detta ”avslöjas” i en bok som Aftonbladet fått ta dela av. Idén verkar vara att socialdemokraterna ska bli mer av ett glesbygds-, landsbygdsparti och övertrumfa alla andra i landsbygds och glesbygdsfrågor.

Man kan undra hur strategerna i socialdemokraterna tänkt? Valet i Sverige 2014 vinns i storstadsregionerna. Särskilt viktigt för socialdemokraterna är det att bli starkare i Stockholms län. Partiet har gått svagt framåt i Stockholms län, men upplevs av storstadsborna som storstadsfientligt. Socialdemokraterna  uppbyggnad av fastisghetsskatterna var en av förlustfrågorna. Socialdemokraternas förmögenhetsskatt skulle drabba vanliga medborgare, framförallt i storstad. Mycket mot bakgrund av att man äger en bostad som kostar mycket och som har ett högt marknads- och skattevärde. Politiken socialdemokraterna haft har ofta slagit mot medel och övre medelinkomsttagare i storstäderna.

Nu ska socialdemokraterna i stället bli ”bättre än centern” på landsbygden. Uppenbarligen ska man trumpeta ut hur dåligt centern varit i att tillgodose landsbygdens intressen.

Intressant, ett av de största problemen för centern är att allt för lite av vad man gör uppmärksammas av media. Centerpartiet  har riskerat bli ett parit i glömska. Man riskerade sotdöden. Nu blir centern attraktivt. Man blir uppmärksammad i media. Socialdemokraterna sträcker i själva verket ut en hjälpande hand till partiet.

Redan den uppmärksamhet som ”avslöjandet” inneburit ger centerpartiet luft under vingarna. Sannoliktt kan man redan i nästa opinionsundersökning se vissa effekter.

Den som kritiseras och omnämns i politiken lever, den lär väljarna vara intresserade av. Den som ingen skriver om är dödsdömd. Det gäller att komma ut. Det hjälper socialdemokraterna centern med.

Annie Lööf  tackar redan, länk Stefan Löfven för hans” initiativ”.

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar