04182024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Nilsson gör come-back ytterligare än gång?

I diskussionerna om vem som ska bli ordförande i Värmdö Bostäder, länk länk lanserar nu kommunstyrelsens ordförande själv den havererade tidigare kommunstyrelseordförande Jonas Nilsson. Efter en kort sejour som ordförande för den lokala partiföreningen, länk är Nilsson nu moderat ersättare i Värmdö kommuns koncernbolag.

Den tidigare kommunstyrelseordföranden Jonas Nilsson är mycket  kontroversiell. Hans ledarstil är inte omtyckt. Den är snarare illa  omtyckt om man får tro en ledande Värmdömoderat. Att återigen föra fram Nilsson till en toppost kommer att innebära uppslitande strider intern inom moderaterna, menar en annan moderat.

Om Nilssons ledarstil talar mot honom, menar en del att Nilssons idéer däremot ligger rätt ur ett moderat perspektiv.

Även inom den styrande Alliansen är Jonas Nilsson kontroversiell. Hans namn har inte prövats på någon ledande kommunal befattning sedan han tvingades avgå av Allianspartierna. Fortfarande i dag är han ovälkommen bland en del ledande Alliansföreträdare som Mårtenssons meningar varit i kontakt med.

I diskussionerna om försäljningen av Värmdö Bostäder har Nilsson menat att ”nu ska man veva in den fisk man har på kroken”. Om han med detta uttalande menat sig själv eller Rikshem är inte helt klarlagt.

I sammanhanget står det klart att den nuvarande ordföranden Magnus Norberg I Värmdö Bostäder inte verkar ha lyckats framstå som handlingskraftig och därför med stor sannolikhet bytas ut. Även Anders ”Ankan” Bergman har många motståndare emot sig, när det gäller hans suppleantplats i samma bolag.

Vad händer nu?

Relaterade artiklar