07132024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Avsätt Tolgfors

Regeringen tuffar på som om ingenting hade hänt vad gäller hanteringen av FRA-lagen. Svenska Dagbladet rapporterar om nya turer i dag. Nu försöker man med en remisstid på förslaget på ynka 2 veckor. Vanligen är remisstiden för lagar (tre) månader. Nu anmäler Thomas Bodström och Birgitta Ohlsson regeringen till KU för detta. 

När Sten Tolgfors intervjuas om detta fattar han ingenting. 
Om regeringen gör spelarbyten är det nu dag med minst ett. Sten Tolgfors måste avgå.
Enligt parlamentarismens grunder ska regeringen ha folkets förtroende. Vad gör man då en regeringsledamot inte har folkets förtroende? Sten Tolgfors var avbytaren som kom in i laget som försvarsminister. Han är en medial katastrof. Han är en minst lika stor politisk katastrof.

Det är dags att dra i snöret och utlösa katapultstolen för denne man.
Vi föreslår att Fredrik Reinfeldt utser Birgitta Ohlsson eller Mark Klamberg som ny försvarsminister. Dessa båda har folkets förtroende och har noga satt sig in i konsekvenserna av FRA-lagen. Dessutom har de ett politiskt handlag som skulle tillföra regeringen ny och välbehövlig kompetens.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar