07132024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Hem till gården

Familjen samlas på Torp. 

Vdn för systembolaget Anitra Steen slutar i maj nästa år skriver Dagens Nyheter och Aftonbladet. Med sig till residenset tar hon en pension på cirka 120.000 kronor i månaden plus indexuppräkning. Om hon uppnår medellivslängd innebär det en kostnad för Systembolaget på 33,1 miljoner. 

Nu har Steen och Persson möjligheten att stanna och utveckla Torp till en spännande skogsgård.
Alternativet är att båda två kunna resa ut på internationellt uppdrag. 
Mona Sahlin lär efter Göran Perssons ökade engagemang i partipolitiken säkert erbjuda paret det. Efter att ha varit i USA har hon säkert lärt sig Richard Nixons berömda politiska citat: ”Better having someone pissing inside out then outside in”.
Steen träffade Persson under sin tid som statssekreterare i finansdepartementet 1994-95. Persson var då gift med sin första hustru. Nu blev det inte något av den romansen då eftersom Persson gifte om sig med Annika Bartine. 
Gammal kärlek rostar som sagt inte och så småningom fick de varandra. Det är notabelt att hon fick två av sina toppjobb inom staten sedan de träffats 94/95, nämligen jobbet som generaldirektör för riksskatteverket (1996-99) och vd jobbet på systembolaget 1999.
Nu får Fredrik Reinfeldt en utmärkt möjlighet att ersätta socialdemokraten Steen med en moderat. Hennes företrädare var ju folkpartisten Gabriel Romanus. 
Om vi komma med ett personligt förslag till vd  så är det: Sten Tolgfors. För försvaret blir hans avgång ett kompetenslyft och för folket blir det lättare att få en förklaring till hans många gånger förvirrade tal. Som vd för systembolaget är det ändå ingen som lyssnar på honom.
Opinionssiffrorna skulle säkert också öka efter en sådan rockad
Till den avgående och till trädande vdn säger vi. Halsa dem därhemma

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar