04142024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

USA: Ny presidentkandidat?

Mångmiljardärer, filantropen och politikern Michael Bloomberg överväger att ställa upp som oberoende kandidat i det Amerikanska presidentvalet. Han har låtit medarbetare utvärdera vilka möjligheter han skulle ha.

Bloombergsom har byggt sin förmögenhet på finansinformationsföretaget med hans namn, Bloomberg. Förmögenheten beräknas till cirka 41 miljarder dollar. Det  Det kan jämföras med Donald Trumps 9 miljarder dollar.

Som politiker har Bloomberg visat sig framgångsrik i rollen som borgmästare i New York under perioden 2002-2013. Politiskt är han framförallt pragmatiker. På skatte-området konservativ, medan ha på andra områden betraktas som liberal.

Kalkylen som medarbetarna funderar på är om Bloomberg kan vara attraktiv för demokrater som är tveksamma till Hillary Clinton eller Berry Sanders och republikaner som inte kan tänk sig vare sig Ted Cruz eller Donald Trump som sin president. Kan han attrahera 30, 40% av väljarna lär Bloomberg ge sig in i kampanjstriden.

Bloomberg har varit medlem av såväl demokraterna som republikanerna och är sedan ett antal år oberoende.

Efter resultaten från primärvalen i Iowa lär chanserna ökat att Bloomberg ger sig in i kampen om att bli USAs nästa president

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar