05242024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Eftervalsdebatt i socialdemokratin

Ililja Batljan tar bladet från munnen och kritiserar Mona Sahlin i en intervju i Veckans Affärer, länk, länk.

Mannen i fråga är inte vem som helst i socialdemokratin. Han är toppnamnet på socialdemokraternas landstingslista och är tidigare kommunalråd i Nynäshamn och numera oppositionslandstingsråd. Dessutom är han en av kandidaterna till att efterträda Mona Sahlin som partiledare för socialdemokraterna.
Nu sågar han Monas ”politiklöshet” och kritiserar den storstadsfientliga förmögenhetsskatten och den höjda fastighetsskatten. Intressant, nu börjar den socialdemokratiska eftervalsdebatten att föras även offentligt.
Monas bästa politikerpolare Thomas Bodström däremot verkar fundera över om han har möjlighet att bli amerikansk politiker. Kanske guvernör skulle passa? Den svenska politiken lämnar han i vart fall för tillfället. Känner kanske att den nära kopplingen till Mona börjar bli en belastning.
En sak är klar detta är inte slutet på maktkampen inför socialdemokraternas kongress.
Det är bara början!

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar