06232024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

En bisarr värld och ett bisarrt val

Det amerikanska valet utvecklar sig till att bli allt mera bisarrt. En kandidat som ljuger mot en som allt mer verkar inte vara helt tillförlitlig mentalt. Ett sätt att formulera saken är att ingen av kandidaterna är helt tillförlitliga mentalt, fast med lite olika uttryck.

Vi ser den 77 årige Donald Trump mot den 81 årige Joe Biden, Det är de sannolika kandidaterna, faktiskt de enda sannolika just nu. Tveksamheterna mot dem och deras förmåga har ännu så länge inte gjort att någon ny kandidat har känt sig manad att ge sig in i kampen om presidentposten. Biden och Trump är de enda kandidaterna att leda USA som presidenter nästa period. Läget är definitivt oroande inte bara för USA utan också för hela världen.

Situationen kan skapa tankar både i Kina och Ryssland som är farliga. Det vi ser i USA är farligt för hela världens stabilitet.

Europa är just nu det mest balanserad området politiskt och ändå är det inte sant. Ett krig pågår och några länder är klart politiskt instabila.

Världen är i obalans på ett sätt som vi inte sett på många år. Små oförutsedda händelser kan utlösa farliga situationer på ett sätt som vi inte sett tidigare om det inte skapas balans i något av de stora länderna. Det är därför en balanserad och kompetent president i USA är viktigare än kanske någonsin.

Den kommande veckan med sannolikt/sannolka utslag från högsta domstolen i USA kan avgöra balansen inte bara i USA utan även i resten av världen.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna