04232024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Tror FRA på gud ?

Carolas gamla själasörjare pastor Ulf Ekman sällar sig nu till raden av personer som är ”kontrollerade” av FRA, enligt SvD.

Man kan tycka vad man vill om honom, men någon form av präst är han och har väl inte precis givit uttryck för att vara en mera allvarlig  samhällsomstörtare.

De skulle vara intressant att veta vilka de övriga är på listan med 100 namn.

Den teflonartade generaldirektören Ingemar Åkesson låter hälsa att så gick det till då. Nu är reglerna betydligt striktare. 

-Stopp ett tag var det inte så att det skulle införas regler där de inte fanns. 
I så fall har ju FRA gått över gränsen till vad de fick under 1990 talets mitt. 
Skälet till kontrollen av Ekman var att han bedrev missionsarbete i Sovjetunionen. Hur är det då med exportföretag som exporterar till Ryssland, Estland, Lettland, Litauen, Polen, Ungern, Rumänien och Bulgarien, bara för att ta några exempel i Europa. De borde väl vara noga övervakade av FRA. De har ju erhållit pengar och inte som Ekman gett bort pengar. Mycket misstänkt.
Man blir inte tryggare av att den nya FRA lagen talar om ”yttre hot” tidigare talades om ”yttre militära hot”. Mera vaga sökbegrepp nu således.
Förutsättningen för att kunna bedriva känslig underrättelseverksamhet är att man är trovärdig och åtnjuter allmänhetens förtroende. Jag tvivlar mycket starkt på att Åkesson gör det längre. 
FRA som institutition bör granskas ingående. Kan vi lita på att de följer lagar och förordningar och i sin iver inte går över viktiga moraliska och legala gränser?
Så som situationen utvecklar sig nu är det dags för justitieministern och försvarsministern att tillsätta en kommission som granskar hur FRA har bedrivit sin verksamhet. Under tiden kan Åkesson ta en välbehövlig time out 

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar