04232024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

doktor Persson åter i partipolitiken

Så har det varit tyst från den frie debattören Göran Persson, d:r h.c (hedersdoktorn)  sedan han avgick den 17 mars 2007 som partiledare. Enligt traditionen har han hållit tyst om partipolitiken och förväntades väl göra det för alltid. 

I sin roll som konsult för konsultföretaget har han dock ibland uttalat sig. Ett exempel är ett anförande till bilens lov under Almedalsveckan förra året. 
Många var vi nog som trodde att epoken Persson i politiken var slut. Under sommaren står det klart att det inte var punkt för Göran Persson i politiken utan bara en parentes. Han avviker från vad som är vanligt för gamla statsministrar, blir högbetald PR konsult utan någon vidare karens. Köper sig en större gård och förverkligar säkert sin dröm. 
Det som är mest förvånande är att han inte låter sin efterträdare Mona Sahlin själv sköta partipolitiken. Nu kommenterar han den ekonomiska politiken, FRA och världspolitiken. Persson kritiserar och anger vad som är rätt och fel, med minst samma pondus som under sin tid som statsminister. Man kan undra vad han har för strategisk plan, doktor Persson. 
För jag tror inte det är en tillfällighet att han engagerar sig i partipolitiska frågor.
Är det kanske så att han vill yttra sig så mycket att Mona Sahlin om hon vinner valet måste se till att han får ett internationellt toppjobb?

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar