07252024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Bard är folkpartist numera

Tiden för spelarövergångar är över i fotbollsvärlden. Inom politiken finns det alltid ett övergångsfönster öppet. Alexander Bard kommer nu ut som folkpartist. Han gör det för att skap en skapa en planet i bloggosfären som kallas folkpartiet. Bland dem som refererar hans övergång är Expressen och Henrik Alexandersson

Bards analys om att internet är ”enminutsengagemang” tycker jag är tveksam.  Bloggosfären kännetecknas däremot av snabba responser, feed-back och interaktivitet. Tiden man lägger ned i sitt engagemanget är inte kortare. Bloggosfären är ett politikens formel 1. 
Ja, det är riktigt att du kan säga vad du vill. Du får också ta konsekvenserna av det genom att man inte vill lyssna på dig mer eller att du öppet blir politiskt idiotförklarad.
Dessutom är det billigt att vara med i cirkusen. Det verkar som om IKEA står för prissättning. Alla som vill kan vara med på loppet. Här ligger en potentiell risk om alla är med och tycker  så blir det kanske för få som läser. Hur som helst stall Folkpartiet har en ny förare. Så på med hjälmen och in i bilen herr Bard.
Bard fortsätter att nya politiska kulturer skapas genom internet. Kanske stämmer det. 
Jag tror mer att det är så att politiken som folkrörelse har återuppstått. En folkrörelse med arbetsformer som passar folket. Politiken har inte förts ur de slutna rummen genom internet.
Internet har blivit politikens arbetsrum. Vi ser hur det Amerikanska presidentvalet utvecklar sig till att bli det första internet och bloggvalet. 
Om två år är det dag för ett nytt riksdagsval. Det är inte säkert att bloggosfären accepterar Bards nej till att sitta i riksdagen. Kanske sätter  folkpartiets partiledning press på Bard också.
Min gissning är att de partier som vill lyckas i valet måste rekrytera sin kandidater från bloggosfären. Kanske kommer så många som 5-10% av de som väljs in i riksdagen nästa gång ha sin politiska plattform i bloggosfären. 
Med den interaktivitet som finns kommer dessa nyvalda politiker att vara mycket mer lyhörda för folket än partiet. personvalet kommer att få en större innebörd än bara krysset på valsedeln. Det är positivt för det politisk engagemanget. De som inte sköter sig kommer att hamn i onåd snabbt. vi har redan sett sådana exempel.
Välkommen in i partipolitiken herr Bard

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar