05242024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Upphandlingen av äldreboendet Ljung, veckans avsnitt

Hänt i Värmdö

Dagens ros går till centerpartisten Barbro Oscarsson. 

Hon såg till så att Nämnden för äldre och Funktionshindrade inte fattade ett beslut om att utestänga personalen från att driva verksamheten. Nu är frågan bordlagd en vecka. Det var modigt och handlingskraftigt gjort.
Under denna vecka får Alliansens och oppositionens politiker möjlighet att fundera över hur man bäst ska lägga upp den fortsatta processen. Målet för den processen är att se till att det kvalitetsmässigt bästa driftsalternativet får ansvaret för de gamla. Kommunen har på sig fram till den sista maj i år att teckna ett avtal enligt upphandlingen eller skapa ett partnerskap med personalen. 
Att upphandlingen hittills har skötts under all kritik är bara att beklaga och be om ursäkt för. Förutsättningarna var fel. Grundorsaken är en beslut som drevs igenom med hårda nypor av den tidigare kommunstyrelseordföranden Jonas Nilsson. Nu gäller det att frigöra sig från hans ande och sätta traditionella borgerliga värderingar i högsätet. Beslutet som Nilsson drev igenom hade sina påminde mycket om hur de värsta betongsossarna agerade under slutet av 1970 talet.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar