04142024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Val 2010: En och annan undrar säkert över när de lokala resultaten kommer

Bloggen har kontrollerat när man kan förvänta slutliga resultat i valen till kommunfullmäktige i Stockholms län. Enligt länsstyrelsen är man fortfarande inte helt färdig med att kontrollera valsedlarna till riksdagsvalet. Orsaken är en stor mängd förtids- och poströster. Parallellt med kontrollen av riksdagsvalsedlar scannar man in valsedlar till kommunfullmäktigevalen. Naturligtvis innebär det att personrösterna räknas.

Under eftermiddagen kommer man att publicera preliminära resultat från kommunalvalet. Länsstyrelsen kommer sannolikt inte att hinna med mer än 30-40% av valdistrikten under dagen. Totalt finns det 1215 valdistrikt i Stockholms län. I morgon kan man förvänta sig att det föreligger preliminära kommunvalsresultat inklusive personröster för hela Stockholms län.
Kaoset vid rösträkningen talar för att det börjar bli dags för någon form av elektroniska val. Det nuvarande systemet är inte värdigt en modern demokrati. Bloggen menar att ett färdigt valresultat borde finnas senast 24 timmar efter det att valet är klart.
Andra medier: NVP, DN, DN, Expressen, Aftonbladet

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar