06232024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Håkan "Hoffa" JuholtMannen som kom in från kylan är nu på väg ut i kylan igen.

Han har varit biträdande partisekreterare och gästspelat som partisekreterare. I värmen har han bara varit korta stunder. Resten har han varit outsiderna. Mannen i kylan.
Håkan Juholt är inte helt olik Göran ”Mys eller Buffel” Persson, rent personlighetsmässigt. Problemet är att han blivit Håkan ”Hoffa” Juholt. Det är framförallt två saker som skapat det.
Den ena är att SSU splittringarna och konflikterna nu har vuxit in i partiet. Det är en problematik som inte Persson hade.
Det andra är att Juholt satt sig över regler. Han har kraftigt överträtt olika regler för en politiker. Det är snubblande nära att åtal väcks. Uppläggningen av utredningen med förhör i stället för skrivbordshandläggning talar för detta.
En annan pikant aspekt av denna affär är att den inte är ”placerad” av politiska motståndare. Den kommer från Juholts egna. Banerförare är Aftonbladet, med de kopplingar man har in i socialdemokratin. Om Juholt inte själv avgår i helgen lär ett pärlband av nya avslöjanden komma. Vi närmar oss med hög hastighet punkten där Juholt blir helt omöjlig som ledare för socialdemokratin.
Hans eftermäle lär bli parentesen.
Nu väntar en längre period av strider och politisk förlamning inom socialdemokratin. Det vi ser nu kan mycket väl vara början till en klyvning av socialdemokraterna i två partier.
Fotnot: Jimmy Hoffa var en amerikansk fackföreningsledare, länk. Försvunnen 1975 och dödförklarad 1982. Hans metoder var tvivelaktiga. Många skulle säga maffiainspirerade. Hans vandel var mycket tveksam. En annan svensk bufflig fackföreningsledare var transports tidigare ordförande Hans Eriksson. Han fick tillnamnet ”Hoffa” av en del motståndare. Tvingades avgå 1980.

Bilderna föreställer: Hans ”Hoffa” Eriksson, Håkan ”Hoffa” Juholt och Jimmy Hoffa

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar